Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wieprzowina "otulona" smakami Dalekiego Wschodu
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 309
Polecam.
Odsłon: 773
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 437
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 309
Polecam.
Odsłon: 773
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 437
Składniki
Karkówkę umyłem , pokroiłem na paski (szerokości ok. 1 cm). Oprószyłem mąką , przysmażyłem na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy z oliwek. Dodałem imbir i wegetę , wlałem połowę bulionu warzywnego oraz wódkę. Dusiłem pod przykryciem ok. 15 minut. Pory po oczyszczeniu pokroiłem w talarki. Paprykę również pokroiłem w paski. Pekinkę po umyciu i osuszeniu pokroiłem w paski szerokości ok. 2 cm. Tak przygotowane warzywa usmażyłem na 2 łyżkach oliwy , ok. 10 minut. Dodałem je następnie do mięsa. Na pozostałym tłuszczu zeszkliłem zgnieciony czosnek , wlałem sos sojowy , ocet ryżowy , miód i resztę bulionu. Doprowadziłem do wrzenia, doprawiłem papryką, pieprzem a potem dodałem do mięsa. Podałem makaronem Chow Mein ( ugotowanym wg przepisu podanym na opakowaniu).