Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Pokroić karkówkę na kwadraty mniej więcej zbliżone do ziemniaków. Mięso umieścić w woreczku do pieczenia, wsypać do niego wszystkie przyprawy i potrząsając dokładnie obtaczyć karkówkę w przyprawach. Następnie dodać ziemniaki, czosnek i ponownie wstrząsnąć całością. Piec około 1 godziny w szczelnie zamkniętym worku w temperaturze 190 st. C. Po tym czasie otworzyć worek i piec około 30 minut do uzyskania przypieczonej skórki na ziemniakach i karkówce.