Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka suwalska

Dania główne

Autor: EllaB

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 18.06.2009

Odsłon: 1895

Szybkie do zrobienia. Wszystko można przygotować wcześniej - jak przyjdą goście tylko wstawić i... za chwilę objadać się. Nie używać soli bo wystarczy tyle co jest w majonezie i keczupie.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić w plastry centymetrowej grubości. Z obu stron obficie posypać czerwoną papryką i odstawić do lodówki. (min. 2 h - najlepiej na noc).

  2. Pokroić cebulę (jak kto woli: w pół-talarki lub w kosteczkę)

  3. Blachę delikatnie skropić olejem. (smaczniej gdy przetrze się ją smalcem - ale nie mocno bo karkówka sama puści i jak jest za dużo "smarowidła" to wszystko pływa i gotuje, zamiast się piec) Na blasze układać ciasno plastry karkówki.

  4. Na blasze układać ciasno plastry karkówki. Posmarować każdy plaster jedną łyżeczką majonezu i keczupem (nie za dużo).

  5. Następnie każdy plaster karkówki nałożyć cebuli.

  6. Gdyby mięso puściło za dużo sosu, odebrać, bo będzie niesmaczne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń