Do góry

Przekąski Przepis na:

karkówka w piwie

Przekąski

Autor: goramarcina1

Przepisów i artykułów: 574 Ocena: 13907

Dodano: 19.01.2013

Odsłon: 7203

polecam, karkóweczka smakuje prawie jak z grilla ,jest wysmażona z tluszczu i chrupiąca

Składniki

  • 4 grubsze platy karkówki bez kości
  • 4 ząbki przeciśniętego czosnku
  • sól, pieprz , majeranek i szczypta pieprzu cayenne do smaku
  • 250 ml jasnego piwa
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. karkówkę natrzeć solą ,pieprzem,majerankiem,czosnkiem i pieprzem cayenne,odłożyć do lodówki na 2-3 godz.

  2. wyłożyć na wysmarowaną blachę ,wstawić do gorącego piekarnika ,piec ok. 1 godz.w temp.190 stopni , często podlewając piwem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 21 maja 2013 Biorę do książki i koniecznie daję kciuka :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 21 stycznia 2013 Dzięki za miłe komentarze, paw23 - cieszę się ,że mamy podobne smaki - pozdrawiam was wszystkie .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paw23 21 stycznia 2013 Robiłam wczoraj na obiadek, karkówkę z Twojego przepisu , jest po prostu.... PYSZNA a nawet PRZEPYSZNA:)))))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 21 stycznia 2013 Super ta karkóweczka,do ulubionych:)na 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 20 stycznia 2013 Mięsko pieczone podlewane piwem,to coś innego. Ja dodaję czasem piwo do duszenia wołowiny, albo karkówki. Muszę wypróbować po twojemu. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 20 stycznia 2013 oczywiście może być naczynie żaroodporne,ale musi być dość spore , aby kawałki karkówki nie zachodziły na siebie.Naczynie nie może być zamknięte,bo mięso będzie się dusić, a nie piec.Trzeba przewracać.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiur 19 stycznia 2013 a czy zamiast blachy może być naczynie żaroodporne ( i czy ma być zamknięte czy otwarte), i czym nasmarowałaś blachę i czy trzeba przewracać karkówkę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiur 19 stycznia 2013 a czy zamiast blachy może być naczynie żaroodporne(i ma być odkryte czy z przykrywką), a czym wysmarowałaś blachę i czy trzeba karkówkę przewracać?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń