Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w zupie cebulowej

Dania główne

Autor: wiemagda

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 29

Dodano: 14.12.2010

Odsłon: 10542

SMACZNE....

Składniki

  • karkówkaki, 1kg
  • zupa cebulowa "knorr", 2 torebki
  • pieczarki, 1 kg
  • cebula, 0,5 kg
  • Śmietana 30%, mały pojemniczek
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę kroimy w plastry, delikatnie oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w proszku zupy cebulowej i wstawiamy na noc do lodówki.

  2. pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch wykładamy cebulę i pieczarki.Przykrywamy folią aluminiową. Dusimy w piekarniku ok. 1 godziny.

  3. Po godzinie wlewamy śmietanę i dusimy jeszcze kilka minut.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń