Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i proste
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 45
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1701
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 45
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1701
Składniki
Karkówkę kroimy na grube plastry ok 2 cm i lekko rozbijamy je pięścią
Doprawiamy mięso solą i pieprzem
Obsmażamy karkówkę z obu stron na patelni teflonowej bez dodawania oleju na małym ogniu (często obracając)
W ostatniej fazie smażenia podlewamy mięso winem i czekamy aż całe odparuje (w przepisie wykorzystane domowe wino jabłkowe półsłodkie)
W międzyczasie na drugiej patelni podsmażamy cebulę pociętą w pierścienie z odrobiną sosu sojowego i pieprzu
Smacznego