Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 28
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2090
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 28
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2090
Składniki
karkówkę pokroić w plastry,zbić tłuczkiem,każdy plaster posypać solą,pieprzem i majerankiem
płaty mięsa otoczyć w mące i kłaść na rozgrzany olej,smażyć na rumiano,i przełożyć do garnka,wlać dwie szklanki wody,dodać przyprawy i pokrojoną marchewke,dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa
do miseczki włożyć chrzan,łyżkę maki,śmiętanę dodac wody i dokładnie wymieszać
tak przygotowany sos wlać powoli do garnka,wymieszać chwilę pogotować i mozna podawać np z ziemniakami
ja karkówke podałam z chlebem,na talerzu położyc dwie kromki chleba,na to plastry karkówki,całość polać sosem i gotowe