Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z kasza gryczaną

Dania główne

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5416

Dodano: 26.11.2009

Odsłon: 12009

Dobre danie

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. karkówkę pokroic w dośc grybe plastry,lekko rozbić

  2. plastry mięsa posolić majerankiem i pieprzem

  3. na patelni rozgrzać olej i smazyc mięso na rumiano

  4. do mięsa wrzucic pokrojoną cebulę i pieczarki,podlac wodą (3/4 szklanki),dodac troche maggi,przykryc patelnie i dusic na wolnym ogniu ( ok.20 minut)

  5. podawac z ugotowana na sypko kaszą gryczaną i chlodnikiem z kwaszonych ogórków

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Devilmouse 30 listopada 2009 Muszę zrobić :) wiem, ze pytanie bedzie troche glupie ale nie jestem do konca pewna czy karczek i karkowka to jedno i to samo. Wydaje mi sie ze tak, ale dla pewnosci zapytam :P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

usiala 28 listopada 2009 pycha :) też lubię takie jedzonko ...kaszę to bym jadła z różnymi sosami na okrągło :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń