Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso jest zdrowe tak jak i warzywa oraz przepyszny smak dania.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 396
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 396
Składniki
Karkówkę myjemy i osuszamy,kroimy ja w plastry doprawiając solą i pieprzem.Układamy na rozgrzanej lecz nie wielkiej ilości oleju i podsmażamy na rumiany kolor z obu stron.Na wierzch mięsa sypiemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i rozdrobniony czosnek i zamykamy naczynie pokrywą.
Gdy mięso z cebulka i czosnkiem się podsmaży, polewamy wodą i dusimy do miękkości mięsa.Mięso jest już miękkie,dodajemy obrane i pokrojone wzdłuż ziemniaki.Ziemniaki gdy już będą miękkie dodajemy obrana i oczyszczona z pestek i miąższu dynię pokrojoną w duże kawałki aby wszystko razem się powolutku dusiło z dodatkiem łyżeczki sypkiego imbiry który nada specyficzny smak i aromat potrawie.