Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapitalne w smaku.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 308
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 308
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Składniki
Marynata: cukier, imbir, przyprawa chińska, sos sojowy, wino, sos ostrygowy i olej sezamowy dokładnie wymieszać w głębokim naczyniu. Dodać laskę cynamonu. Odstawić.
Mięso ułożyć w szklanym lub porcelanowym naczyniu, zalać marynatą i wymieszać. Wstawić do lodówki na 2 godziny lub na całą noc. Podgrzać piekarnik do temperatury 220°C.
Mięso odsączyć, marynatę zachować. Następnie mięso ułożyć w naczyniu do pieczenia. Piec bez przykrycia 25-30 minut, polewając od czasu do czasu marynatą. Następnie przykryć luźno folią aluminiową i pozostawić w wyłączonym piekarniku na 10 minut. W oddzielnym naczyniu do pieczenia ułożyć cebulę i czerwoną paprykę. Piec 5 minut, aż warzywa zmiękną.
Wszystkie składniki sosu do polania włożyć do głębokiego słoika, dodać 1/2 łyżeczki oleju sezamowego, zamknąć i potrząsając, dokładnie wymieszać
Półmisek wyłożyć liśćmi sałaty, ułożyć na nich mięso, obok cebulę i paprykę, skropić sosem. Podawać z makaronem lub ryżem.