Do góry

Desery Przepis na:

KARMELOWE CUKIERKI

Desery

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3220

Dodano: 13.04.2008

Odsłon: 4962

SUPER DLA DZIECI

Składniki

  • ORZECH WLOSKIE, 20 DAG
  • KOSTKI CUKRU, 6 SZT
  • miod, 5 LYZEK
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Orzechy wyluskac z lupin, podzielic na polowki. Ulozyc je w kilku rzedach na blasze wylozonej folia aluminiowa.Cukier rozpuscic z 2 lyzkami wody. podgrzewac syrop na malym ogniu , az masa zacznie zmieniac kolor. Dodac miod, wymieszac. Podgrzewac razem , az powstanie gesty karmel. Wylac ostroznie na orzechy, tak by polaczyly sie w dlugie cukierki. Odstawic na 3 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń