Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 786
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 123
Składniki
(Żółtka, Kasia, szklanki cukru pudru, proszek do pieczenia, mąka, wszystkie te składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Wkładamy na 15 do lodówki, dzielimy ciasto na dwie części następnie rozwałkowujemy i wkładamy na duże blaszki.Pieczemy dwa placki (około 25 minut).Ubijamy śnieżkę 3-4 szklanki mleka.
W drugiej misce ubijamy śmietanę z szkl cukru pudru. Rozpuszczamy żelatyny w pół szkl mleka lub wody. Łączymy ze sobą śnieżkę i śmietanę, dodajemy żelatynę. Wylewamy masę na ciasto, przykrywamy drugim plackiem. Na wierzch wylewamy karmel i układamy orzechy. SMACZNEGO!!