Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp na Wigilię

Dania główne

Autor: wiolka022

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 149

Dodano: 21.10.2008

Odsłon: 37282

Pyszne! Gorąco polecam

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karp rozprawicz. Oczyszczonego karpia(bez głowy) osuszyć. Natrzeć ze wszystkich stron pieprzem, ziołami i solą. Do środka ryby włożyć pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Włożyć rybę do prodziża, bądź piekarnika (jak to woli). Polać wodą i olejem. Piec około 2 godz. Jest to moja ulobiona potrawa na kolację Wigilijną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiolka022 07 grudnia 2008 karp na wigilię to przynajmniej 2kg mięska.Po za tym jest woda i olej i napewno nie będzie wior. Chyba nigdy nie piekłaś ryby.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 07 grudnia 2008 PO 2 GODZINACH TO CHYBA BęDZIE WIóR,NO CHYBA żE TO PRAWICZEK

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń