Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp nadziewany pieczarkami

Dania główne

Autor: niteczka

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7

Dodano: 02.12.2008

Odsłon: 4892

na Wigilijną kolację

Składniki

  • karp, ok.1kg
  • pieczarki, 30 dkg
  • cebula, 1 średnia
  • olej
  • Vegeta (niekoniecznie), 1 łyżka stołowa
  • sól pieprz do smaku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju na słomkowy kolor. Do cebuli dodać pieczarki,posypać połową vegety lub sól i pieprz(co kto lubi)i dusić ok.10 min. Karpia oprawić,oprószyć pozostałą vegetą i nadziać pieczarkami. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w rozgrzanym piekarniku 200 stopni 1 godzinę. Najlepiej smakuje na ciepło z pieczonymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kogoru 05 grudnia 2008 Fajnie, można te ziemniaki piec z karpiem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń