Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to danie ani łatwe,ani szybkie,ale za to smakuje znakomicie.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 259
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 349
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 259
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 349
Składniki
Karpia myjemy,odcinamy ogon,głowę,kroimy w dzwonka,skrapiamy sokiem z cytryny,odstawiamy.
Warzywa obieramy,myjemy,wkładamy do garnka,zalewamy 4 szklankami wody,dodajemy dzwonka karpia, przyprawy do smaku,kostkę rosołową,gotujemy około 15 min.
Karpia wyjmujemy,dodajemy resztki rybne ( głowę płetwy, ogon). Gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 35 minut.
Cebulę kroimy w kostkę,parzymy w małej części wywaru,odstawiamy.
Ubijamy białko,dodajemy do schłodzonego wywaru,gotujemy.
Przecedzamy wszystko,dodajemy rodzynki,żelatynę.Mieszamy,odstawiamy do przestygnięcia.
Dzwonka karpia posypujemy pokrojoną i sparzoną cebulą,zalewamy chłodną,płynną galaretą.Smacznego.