Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karpia smażymy powoli, żeby się nie przypiekł za mocno.
Polecam.
Odsłon: 116
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 31
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 549
Polecam.
Odsłon: 116
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 31
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 549
Składniki
Karpia umyć i podzielić na dzwonki. Natrzeć solą, pozostawić na 2 godziny.
Spłukać sól, następnie obłożyć rybę cytryną i wstawić na noc do lodówki.
Usunąć plastry cytryny.
Karpia natrzeć czosnkiem (przeciśniętym przez praskę) i pieprzem.
Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.