Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp w winie z orzechami

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 10.02.2009

Odsłon: 4534

Świetna propozycja na danie karpia

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem, zawinąć w folię aluminiową. Włożyć na godzinę do lodówki. Pokroić rybę na porcje, panierować w mące. Obsmażyć na złoty kolor. Zdjąć z patelni. Na resztę tłuszczu wlać wino, zagotować, odparować, żeby sos zgęstniał. Porcje ryby ułożyć na ogrzanym półmisku, polać sosem. Na koniec posypać posiekanymi orzechami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń