Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp z wody z masłem

Dania główne

Autor: kasia1239

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 7

Dodano: 07.03.2009

Odsłon: 926

mmmmmmmmm... pycha

Składniki

  • 1 kg karpia 2 kostki rosołowe 4 łyżki masła 2 jajka ugotowane na twardo posiekana zielenina (natka pietruszki,tymiane
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wypatroszoną rybę gotowac powoli w esencjonalnym wywarze z kostki rosołowej ok. 40 min.wyjąć ostroznie na półmisek ,obłożyć wiórkami masła i cząstkami jajka ugotowanego na twardo oraz ćwiartkami cytryny (do skropienia ryby w trakcie jedzienia).

  2. WERSJA CODZIENNA Jako rybę z wody mozna podawac równierz dorsz,pstrąga,szczupaka,sandacza i leszcza

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń