Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp zapiekany z serem

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20678

Dodano: 27.05.2009

Odsłon: 25160

Karp na co dzień, nie tylko od święta

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karpia sprawić, umyć i pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Rybę wstawić do lodówki na min. 1 h.

  2. Po tym czasie usmażyć rybę na rozgrzanym tłuszczu, wstawić do naczynia żaroodpornego , każdą porcję przykryć serem i oprószyć przyprawą do ryb. Zapiekać w nagrzanym do 200 C piekarniku (funkcja grill) do zrumienienia sera. Podawać z ziemniakami i cytryną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ajisza 22 grudnia 2009 Bardzo mi się podoba ten przepis, dodaję do ulubionych, na pewno zrobię. Zamiast ziemniaków dodam surówkę z kapusty:)))

22 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń