Do góry

Desery Przepis na:

KARPATKA

Desery

Autor: juczka

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 326

Dodano: 06.10.2009

Odsłon: 46039

ZNAKOWITA KARPATKA

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. GOTUJEMY WODĘ Z MARGARYNĄ I SZCZYPTĄ SOLI,DO WRZĄTKU WSYPUJEMY MĄKĘ I MIESZAMY ENERGICZNIE.ODSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA.DO OSTYGNIĘTEJ MASY WBIJAMY JAJKA ORAZ PROSZEK DO PIECZENIA I MIKSUJEMY PRZEZ 5 MINUT NA NAJWYŻSZYCH OBROTACH.TAK PRZYGOTOWANE CIASTO DZIELIMY NA 2 CZĘŚCI I KAŻDE PIECZEMY W NAGRZANYM PIEKARNIKU PO 30 MIN. W 200 STOPNIACH.

  2. KREM:W MLEKU GOTUJEMY BUDYŃ Z CUKREM I STUDZIMY.GDY OSTYGNIE DODAJEMY MARGARYNĘ I MIKSUJEMY NA PUSZYSTĄ MASĘ.GOTOWY KREM WKŁADAMY NA JEDNĄ CZĘŚĆ UPIECZONEGO JUŻ CIASTA DRUGĄ KŁADZIEMY NA WIERZCH I POSYPUJEMY CUKREM PUDREM SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KrzychK 24 stycznia 2014 Proszek do pieczenia w karpatce?!?!?!? W ogóle nie używajcie proszku do pieczenia, to czysta rakotwórcza chemia!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rodzinka500 21 października 2011 nie rozumię , gdzie kładziesz 2 część ciasta ? jak na wierzch ? przecież wierzch masz opsypany tylko cukrem pudrem ! ja podobny mam przepis i tylko przekładam kremem te dwa placki,,,,

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniq 31 grudnia 2009 wczoraj robiłam twój krem i wyszedł doskonały, tylko nie wiedziałam ile dać cukru i dałam szklankę (wyszedł słodki) ale pyszny :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fruziaczek87 31 grudnia 2009 pyszności..mniam.mniam... zawsze mi wyszła i zaraz będę dzisiaj robić...szybko i łatwo :) polecam pychota!!!!!!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniq 25 grudnia 2009 mam zamiar robić krem z twojego przepisu mam nadzieję że się uda :) bo robiłam z Delecty ale nie wyszedł, był za rzadki...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bodzik 19 października 2009 czy mozna maslo zamiast margaryny do masy? I co robic zeby masa wyszla puszysta a nie kleista tak jak mi czesto wychodzi? Pomozcie!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bodzik 19 października 2009 czy moge dodac do kremu maslo zamiast margaryny? I co robic zeby masa nie wyszla kleista . Moj maz uwielbia karpatke ale nie robie jej czesto ze wzgledu na mase. Rzadko mi wychodzi. Jak zrobic puszysta mase? Pomozcie!!!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

juczka 10 października 2009 WITAM ADAMA ROZUMIĘ,ŻE JAK NIE DAJESZ PROSZKU ,TO MUSISZ DAĆ PEWNIE WIĘCEJ JAJ.POZDRAWIAM:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń