Do góry

Desery Przepis na:

Karpatka

Desery

Autor: Wiolka81

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 85

Dodano: 06.10.2010

Odsłon: 1985

Pycha!

Składniki

  • Na ciasto parzone;woda, 1,5szkl.
  • palma, 20dkg.
  • mąka, 1,5szkl.
  • jajka, 6szt.
  • Na krem;mleko, 4szkl.
  • margaryna, 0,5kost.
  • cukier, 1szkl.
  • wanilia, 1paczuszka
  • mąka ziemniaczana3/4szkl.,maka zwykła2łyżki, razem 1szkl.
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wodę i palmę zagotować,do wrzątku dodać mąkę i chwilę zaparzyć,odstawić do ostygnięcia.Wbić jajka i wymięszać mikserem. Rozłożyć na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia.piec w piekarniku około 60min.w 200''C

  2. Do rondla wlać 3szkl.mleka,zagotować z palmą i cukrami,resztę mleka rozrobić z mąkami żeby nie było grudek,do gotującego się mleka wlać rozczyn i zagotować,aż zgęstnieje.Rozłożyć na jedno ciasto,przykryć drugim i posypać pudrem.Smaczności!

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Twój komentarz może być pierwszy

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń