Do góry

Desery Przepis na:

KARPATKA trochę inna

Desery

Autor: __azi__

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 9

Dodano: 26.02.2009

Odsłon: 2556

Połącznie gęstego kremu z lekką śmietaną.

Składniki

  • margaryna, 0,5 kostki
  • mleko, 3/4 l
  • mąka, 1 szklanka
  • jajka, 4-5 szt.
  • soda, 1 łyżeczka
  • kream karpatka bez gotowania, 1 opakowanie
  • smietana 30%, 0,5 l
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę rozpuścic w szklance mleka, zagotowac. Dodac mąkę, mieszac aż ciasto bedzie odstawac od garnka. Wystudzić. Miksując (około 10 min) dodac jajka i sodę. Piec dwa placki w tem 180''C 20-30min. Piekarnik musi byc nagrzany.

  2. Krem przygotowac wg. przepisu na opakowaniu. Smietanę ubic na sztywno z cukrem waniliowym. Na jeden placek nalożyc krem, na to śmietanę, przykryc drugim

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń