Do góry

Zupy Przepis na:

Kartoflanka alpejska

Zupy

Autor: libra10

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 34

Dodano: 17.04.2008

Odsłon: 1122

Oryginalny smak.

Składniki

  • Ziemniaki,nieduży seler,mała marchewka,2 serki topione
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę,Seler po obraniu scieramy na drobnej tarce,marchewkę na grubszej.W wywarze mięsnym podgotowujemy ziemniaki ,po kilku minutach dodajemy seler i marchewkę.Na końcu dodajemy rozpuszczone wcześniej w części wywaru serki.Na talerzach posypujemy zupę siekaną zieleniną.(Serki mogą być z dodatkiem np pieczarek,szynki)Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń