Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna, pyszna, mocno rozgrzewająca. Idealna na zimowe, chłodne dni.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 674
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2145
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1451
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 174
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 592
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 674
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2145
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1451
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 174
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 592
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Z udek oddzielamy mięso od kości (kości zostawiamy) i też kroimy w kostkę. Czosnek, imbir i chili obieramy (papryczkę chili proponuję obierać w rękawiczkach), drobno kroimy i podsmażamy na oliwie mieszając. Dodajemy pokrojone ziemniaki i mięso z udek i jeszcze chwilę smażymy.
Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kości z udek, pora, solimy i pieprzymy i gotujemy do miękkości (ok. 40 minut). Wyjmujemy pora i kości - doprawiamy do smaku sosem sojowym i solą i pieprzem (jeśli jeszcze trzeba). Podajemy posypaną posiekanym koperkiem. Zupka jest pikantna ale pyszna!