Do góry

Zupy Przepis na:

Kartoflanka z zacierkami

Zupy

Autor: RosMa

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano: 24.07.2008

Odsłon: 1683

Sycąca, szybka zupka

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do garnka, zalać 6 szklankami wody. Dodać kostki rosołowe, ziele angielskie i liść laurowy. Zagotować. Z mąki, jajka soli i odrobiny zagnieść ciasto, porwać na małe zacierki. Gdy zupa zacznie wrzeć wrzucić zacierki.Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać czosnek, cebulę. Smażyć do momentu aż cebula będzie miękka. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać cebulę z czosnkiem i boczkiem. Zagotować. Doprawić solą, pieprzem. Na koniec posypać koperkiem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń