Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana w towarzystwie cukinii , suszonych pomidorów i chili. Może być serwowana jako danie główne dla jaroszy lub jako dodatek do ryby lub mięsa. Pyszne i szybkie danie, polecam:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Cebulę kroimy w piórka. Oliwę rozgrzewamy, wrzucamy cebulę i dodajemy 1 łyżeczkę tymianku. Smażymy około 5 minut często mieszając. Cukinie myjemy i kroimy w półplasterki, papryczkę chili pozbawiamy gniazd nasiennych i drobno siekamy. Wszystko dodajemy do cebuli, dodajemy płaską łyżeczkę pieprzu czosnkowego i smażymy 10 minut często mieszając.
W tym czasie kaszę płuczemy wrzątkiem. Przekładamy do garnka, zalewamy 2 szklankami gorącej wody, dodajemy szczyptę soli i gotujemy do miękkości często mieszając (około 20 minut). W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.
Do cukinii dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory. Smażymy kolejne 10 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę, doprawiamy 1 łyżeczką tymianku i pieprzu czosnkowego, odrobiną pieprzu czarnego i ewentualnie odrobiną soli. Mieszamy i smażymy jeszcze razem 3 minutki. Podajemy gorące samodzielnie lub jako dodatek. Smacznego:)