Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zapiekanka, smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealna na śniadanie lub obiadek:)
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 729
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 132
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 404
Polecam.
Odsłon: 472
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 729
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 132
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 404
Polecam.
Odsłon: 472
Składniki
Kaszę wsypujemy na sitko i przelewamy gorącą wodą. Następnie wsypujemy do garnka i zalewamy 2 szklankami gorącej wody, dodajemy szczyptę soli i gotujemy pod przykryciem do miękkości (ok. 15-20 minut). W tym czasie twarożek rozgniatamy z żółtkiem i cukrami, do masy dodajemy rodzynki i ponownie mieszamy. Naczynie żaroodporne o pojemności 1 litra wysmarowujemy masłem. Połowę ugotowanej kaszy wykładamy na spód, na to masę serową, na ser pozostałą kaszę. Na górze umieszczamy kilka wiórek masła.
Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika (termoobieg) i pieczemy około 40 - 45 minut, do zarumienienia się kaszy. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na około 5 minut. Po tym czasie kroimy, polewamy jogurtem, obsypujemy kokosem i uprażonymi płatkami migdałów. SMACZNEGO:) Zapiekanka jest pyszna na gorąco, ale można ją zostawić w lodówce pod przykryciem do następnego dnia i zjeść na zimno.