Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy dodatek zarówno do mięsa jak i do ryby.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Składniki
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę kroimy w piórka, marchew i seler w kostkę. W rondelku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy cebulę i posypujemy 1 łyżeczką ziół prowansalskich, szklimy około 3 minuty, dodajemy marchew i seler, lekko solimy i mieszamy. Dusimy kilka minut do miękkości. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę, doprawiamy pieprzem, ziołami prowansalskimi i ewentualnie solą. Mieszamy i trzymamy na piecu około 1 minuty. Po tym czasie podajemy z mięsem lub rybą. U mnie z pieczoną bez tłuszczu miruną.