Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszanka po zbójnicku.

Dania główne

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1296

Dodano: 19.11.2009

Odsłon: 5545

Taki smak, musi poznać każda ceperka...HEJ!

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i smażyć na złoty kolor. Następnie do cebuli dodać kaszankę, sól, pieprz i razem smażyć. Kaszankę z cebulą podawać na ciepło, z pieczywem lub z ziemniakami. Zamiast sałatki dodałem osypka-tak trochę po góralsku HEJ! Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 20 listopada 2009 dla osob mieszkajacych poza granicami polski i nie majacych dostepu do oscypka, polecam cypryjski ser halloumi (dostepny rowniez na wyspach np w tesco) pyszna sprawa. Najepszy jest z grilla.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 20 listopada 2009 kaszanka jest pyszna jesli sie ja dobrze zrobi. na patelni z podsmazona cebulka lub z grilla :) no i oczywiscie oscypek pycha!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

clearup01 20 listopada 2009 Do tego dania proponuję surówkę z kapusty kiszonej.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 20 listopada 2009 kupiszonie! pewnie kupiłeś starą kaszankę, albo masz żołądek przyzwyczajony do innych potraw,bo wydaje mi się,
że danie jest ok!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 20 listopada 2009 o rany, wszystkie składniki na tym talerzu należą do moich ulubionych, to musi być pyszne,

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kupiszon 20 listopada 2009 mialem lekkie rozwolnienie po tej kaszance, nie polecam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń