Do góry

Napoje Przepis na:

Kawa karaibska

Przepis dnia 2008-12-07
Napoje

Autor: tygiel

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 201

Dodano: 09.05.2008

Odsłon: 30418

Schowajmy proszę kordelasy i zasiądźmy do kawy !

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko spieniamy po czym przelewamy je do wysokiego naczynia. Parzymy espresso, po czym mieszamy je z rumem, zaś ile rumu, to kwestia indywidualna (jeden kieliszek wystarczy). Do szklanki z mlekiem wlewamy naszą kawę z rumem. Aby zwieńczyć nasz napój dodajemy niegdyś popularne na Bermudach kakao.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koralina 16 listopada 2009 Z rumem to najlepiej pić kawkę niskodrazniącą, bo ma wiele zdrowych właściwości i na rozgrzanie będzie w sam raz.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malga8 04 lipca 2009 kawa z rumem smakuje wysmienicie---ale nie kazdy moze doznawac tego smaku--tak sadze po niektorych komentarzach ponizej...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tygiel 05 czerwca 2009 tak, najlepiej dodać biały rum. z brązowym smakuje nieco inaczej, ale polecam eksperymentować ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

deth6 25 maja 2009 Powiedz mi proszę czy do tej kawusi używa się białego rumu????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tygiel 01 czerwca 2008 dokładnie!
można użyć elektronicznego spieniacza, można także użyć shakera. natomiast, jeżeli ktoś nie posiada ani tego, ani tego, wystarczy wlać (lekko podgrzane) mleko do zwykłego słoika i energicznie nim potrząsać przez jakiś czas.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń