Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa mrożona na upalny weekend idealnie ugasi pragnienie. Polecam z dodatkiem cytryny, goździków i słodkiego likieru!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Cytrynę umyć i wykroić dwa plastry, a z reszty wycisnąć sok. Plasterki naszpikować goździkami i włożyć do garnuszka, zasypać cukrem i dodać wyciśnięty sok. Całość gotować na wolnym ogniu około 2-3 minuty (do czasu zgęstnienia soku). Po czym dodać likier i wymieszać. W szklance zaparzyć kawę i dodać syrop cytrynowy. Na wierzch dodać ubitą śmietanę i przyozdobić plasterkiem cytryny.