Do góry

Napoje Przepis na:

Kawa po grecku

Napoje

Autor: Mateusz15

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2173

Dodano: 08.10.2008

Odsłon: 3310

Mocna i popudzająca kawa po grecku.

Składniki

  • kawa mielona, 1 łyżka
  • woda, 70 ml
  • cukier (niekoniecznie), 1 łyżeczka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do małego garnuszka wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia. Zdjemujemy z ognia studzimy do temperatury ok. 80 stopni C. Wsypujemy kawę, (ew. cukier) i kładziemy z powrotem na kuchenkę. Kiedy kwa zacznie się podnosić zdjemujemy garnuszek z ognia (kawa nie może się zagotować). Podajemy w filiżanka do espresso lub w mniejszych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń