Do góry

Napoje Przepis na:

Kawa rumowa o smaku miętowym z bitą śmietaną

Napoje

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1888

Dodano: 18.10.2009

Odsłon: 9188

W domu też możemy sobie zaserwować kawę jak w cukierni Kandulskiego:)

Składniki

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • sos czekoladowo-miętowy do deserów
  • sos toffi do deserów
  • łyżeczka rumu
  • bita śmietana w sprayu
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na dno szklanki wlewamy trochę sosu i łyżeczkę rumu. Wsypujemy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i zalewamy wrzącą wodą (nie gotującą!). Nie wlewamy pełnej szklanki, tak aby można było udekorować wierzch bitą śmietaną. Tak też robimy i na koniec polewamy śmietanę sosem toffi:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koralina 16 listopada 2009 Ale strasznie kaloryczna ta kawa jest, ja to wolę niskodrazniącą tylko z brązowym cukrem wypić.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

usiala 08 listopada 2009 pysznie wygląda :) napiłabym się takiej kawki :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagodka213 06 listopada 2009 Robie podobna, tyle że zalewam mlekiem, w zimie ciepłym na rozgrzanie, a latem zimnym na schłodzenie :) Pycha

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 05 listopada 2009 Nie lubie zwykłej małej czarnej, ale za takimi wariacjami na temt kawy jestem jak najbardziej za ;) Wygląda przepysznie...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń