Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Składniki
Mleko zagotuj z cukrem, mieszaj aż cukier się rozpuści. 2. Na dno ogrzanej szklaneczki wlej koniak. Zalej gorącą kawą. Dolej gorące mleko. 3. Śmietankę ubij z cukrem waniliowym na sztywno, połącz z ajerkoniakiem. Przykryj kawę. Posyp czekoladowymi ziarenkami kawy i natychmiast podawaj. Podpowiadamy: Pyszną kawę otrzymasz też łącząc mocny napar z likierem wiśniowym. Taką kawę przykryj warstwą ubitej śmietanki lekko przemieszanej z konfiturą wiśniową. Ozdób wisienką koktajlową lub posyp płatkami czekoladowymi.