Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników kawy pyszne kawowe cupcakes z kremem. Polecam!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 194
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9303
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 194
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9303
Składniki
Cupcakes: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Kawę mieszamy z mlekiem i ekstraktem z wanilii. Masło miksujemy z cukrami, aż powstanie jasna , puszysta masa. Dodajemy jajko i miksujemy do połączenia składników. Następnie na przemian i w 3 - 4 partiach dodajemy kawę z mlekiem oraz mieszankę z mąki, kończąc mąką. Masą napełniamy papilotki (2/3 wysokości) i pieczemy około 17-20 minut (do suchego patyczka). Zostawiamy do wystudzenia.
Masa kawowa: Ekstrakt z wanilii mieszamy z kawą. Masło miksujemy kilka minut, następnie stopniowo dodajemy cukier miksując na wolnych obrotach. Po zużyciu całego cukru masę ubijamy na średnich obrotach około 2 minut. Dodajemy mieszankę kawy i wanilii i miksujemy do połączenia składników. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na każdą babeczkę. Możemy udekorować posypką czekoladową.