Do góry

Dania główne Przepis na:

Kebab Kingi

Dania główne

Autor: kinga246

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 50

Dodano: 04.02.2008

Odsłon: 8413

Fantastyczne, lekkie danie. Może być podawane na przyjęciach.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przyprawę kebab-gyros mieszam z kilkoma łyżkami oleju. Pierś tnę na paski i mieszam z olejem i przyprawą. Tak zamarynowaną pierś trzymam w lodówce na 24 godziny przed smażeniem. Smażę na oleju. Pokrojoną drobno kapustę pekińską łączę z pomidorem, ogórkiem, papryką i cebulą, które kroję również w drobną kostkę. Lekko solę i pieprzę. Sos: jogurt łączę z majonezem, ketchupem i ostrą papryką, którą daję do smaku. Należy pamiętać żeby sos połączyćna chwilę przed podaniem, gdyż sałatka może podchodzić wodą. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

xxxa 04 września 2008 ja tam wiem jak ją zrobić;) tyle ze ja na każdą warstwę leję sos i układam w szklanym naczyniu..ładniej wyglada;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kinga246 11 lutego 2008 Sos mieszam z sałatką. 2 łyżki sałatki kładę na talerz, a obok kładę usmażone piersi.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń