Do góry

Przekąski Przepis na:

Kebabczeta - mielone z rusztu

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 09.04.2008

Odsłon: 14100

1 porcja: 488 kcal .

Składniki

  • 60 dag mieszanego mięsa mielonego (najlepiej 2/3 baraniego lub wieprzowego i 1/3 wołowego)
  • 1 jajko
  • 1 cebula łyżeczka utłuczonego kminku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1Cebulę obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa, dosyp kminek, wbij jajko. Dodaj sól i pieprz do smaku i wyrób masę. Odstaw na kilka godzin do lodówki, aby składniki "się przegryzły". 2Ze schłodzonej masy wilgotnymi dłońmi formuj małe wałeczki długości około 8 cm. i mniej więcej 2,5 cm grubości. 3Dobrze rozgrzej grill (lub elektryczny ruszt) i upiecz kebabczety na złotobrązowy kolor (ok. 10-12 minut). Podawaj z frytkami i surówką z kwaszonej kapusty lub ogórkami konserwowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

patrusia84 29 lipca 2009 Boski pomysł!!! Jeśli tylko pogoda pozwoli - zrobię w tą sobotę na grill'a!!! :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń