Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię bakalie i ciasta z bakaliami. A ten keks mojego pomysłu jest nimi wypełniony po brzegi.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 60
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1286
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1043
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 60
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1286
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1043
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 86
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 63
Składniki
*Bakalie zalać wrzątkiem. Odstawić, wystudzić, odsączyć. *Posiekać orzechy, migdały i morele. Żurawinę pozostawić w całości.
*Jaja utrzeć z cukrem, *dodać: mleko, olej, mąkę i proszek do pieczenia i olejek migdałowy, *wmieszać, *dodać bakalie, *wymieszać. *Piec ok. 45 min. w temp. 170oC. *Wymieszać cukier puder z wodą, polać wystudzone ciasto, ozdobić zanim polewa zastygnie.