Do góry

Desery Przepis na:

Keks "Krysia"

Desery

Autor: zanet184

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 32

Dodano: 20.12.2008

Odsłon: 1521

Ciasto nazwane od cioci, która jest pomysłodawczynią tego deseru

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę, wsypać cukier i ucierać przez 10 minut. Dodać roztopiony tłuszcz, wymieszać dobrze, po czym wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i utłuczoną z odrobiną cukru wanilią. Wymieszać, dodając bakalie lekko przysypane mąką. Wyłożyć ciasto do dwóch wąskich blaszek wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką, piec ok. 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń