Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska, np. do piwa lub podwieczorek albo kolacja. Dużą zaletą jest to, że można dodac do niego ulubione dodatki. Nam smakuje najbardziej z czerwoną papryką, smażoną cebulką, szynką i żółtym serem
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 30
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 30
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
Cebulę należy drobno pokroić i przesmażyć do zrumienienia na oleju, przełożyć do miseczki. Na tym samym oleju przesmażyć kilka minut paprykę pokrojoną w kostkę. Ser i szynkę pokroić w kostkę. Jajka zmiksować z przyprawami do uzyskania puszystej masy, wlewać strumieniem oliwę, nadal miksując. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, krótko miksować (do połączenia składników). Dodać pozostałe dodatki, wymieszać łyżką. Formę keksową wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłozyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temp. 190 stopni ok. 45 min. (do suchego patyczka). My zajadaliśmy z pomidorami, dobrze też smakuje z ketchupem. Smacznego :-)