Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ketchup pomidorowy bez konserwantów.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 520
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1388
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 107
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 384
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 520
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1388
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 107
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 384
Składniki
Przygotuj słoiki - dokładnie wymyj, wyparz i wysusz.
Pomidory, jabłka i cebulę kroimy w paski (krążki).
Wrzucamy do garnka i gotujemy (na dno garnka wlewamy trochę wody). Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 30 minut)
Kiedy składniki już są miękkie to miksujemy je blenderem, dodajemy cukier, ocet winny, cynamon, gorczycę, sól, pieprz i mieszamy.
Całość gotujemy około 1 godziny.
Przykrywamy i zostawiamy na noc.
Na drugi dzień gotujemy około godziny.
Nakładamy do słoików.
Słoiki wkładamy do garnka z wodą (na dno kładziemy szmatkę) gotujemy około 20 minut.
Kiedy już ostygną wyjmujemy słoiki z garnka, wkładamy na 1 dzień do lodówki.
Przenosimy słoiki w chłodne miejsce (piwnica) lub pozostawiamy w lodówce.