Do góry

Przetwory Przepis na:

Ketchup własnej roboty

Przepis dnia 2009-08-06
Przetwory

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15417

Dodano: 04.08.2009

Odsłon: 31143

Znany i używany przez wszystkich. Najlepiej jednak smakuje ketchup własnego wyrobu.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte pomidory posiekac. Gotowac 10 minut, przetrzec przez sito.

  2. Przyprawy rozprowadzic w occie. Dodac do pomidorów. Wymieszac z cukrem, zagotowac. Zmniejszyc ogień i nadal gotowac na wolnym ogniu przez 1-1,5 godziny, aż do zgęstnienia. Przelac do gorących sterylnych słoików, zamknąc. Słoiki umieścic w wodzie o temp. ok. 80 stopni na pół godziny. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Magnat 11 sierpnia 2009 agatasur „Kwiat" muszkatołowy jest zewnętrzną osłonką gałki muszkatołowej, ale delikatniejszy w smaku. Należy do elity przypraw i dodaje się do gulaszu, zup (jarzynowa, fasolowa), flaków, ryb, kotletów mielonych, bigosów oraz do większości potraw z jaj i serów, aby podnieść walory smakowe potraw.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magnat 11 sierpnia 2009 „Kwiat" muszkatołowy jest zewnętrzną osłonką gałki muszkatołowej, ale delikatniejszy w smaku. Należy do elity przypraw i dodaje się do gulaszu, zup (jarzynowa, fasolowa), flaków, ryb, kotletów mielonych, bigosów oraz do większości potraw z jaj i serów, aby podnieść walory smakowe potraw.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewoola 06 sierpnia 2009 Gałka muszkatałowa to nasiona muszkatałowca korzennego.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 06 sierpnia 2009 Może i głupie ptanie, ale czy przyprawa z kwiatu muszkatołowego to gałka muszkatołowa?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń