Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super jedzonko dla facetów :)
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 758
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 847
Polecam.
Odsłon: 586
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 490
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 758
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 847
Polecam.
Odsłon: 586
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 490
Składniki
Pętko dobrej kiełbasy pokroiłam na plasterki ze skórką i wrzuciłam na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego. Kiedy kiełbasa się smażyła, pokroiłam 2 duże cebule w piórka. Dodałam je do kiełbasy. Doprawiłam ziołami prowansalskimi, przykryłam pokrywką i dusiłam. Kiedy cebula była miękka i lekko zbrązowiała, wcisnęłam 2 ząbki czosnku i podsmażyłam około minuty. Po tym czasie wlałam 200 ml białego wytrawnego wina i pozostawiłam na małym ogniu na około 10 minut bez przykrycia, aby wino się zredukowało - musi powstać lekki sosik. Podałam z ziemniakami.