Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełbasa po Węgiersku ;)

Dania główne

Autor: iza1988x

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 25

Dodano: 16.09.2009

Odsłon: 7975

Szybkie, jedno-garnkowe, pyszne i niedrogie ;) Doskonale na obiad podane z makaronem lub ryzem, lub poprostu jako przekaska z pieczywem ;)

Składniki

  • Kiełbasa w palce (cienka), 3 pałki
  • papryka (swieza lub mrozona, najlepiej czerwona i zołta), 3-4 szt.
  • cebula, 2-3 szt.
  • koncentrat pomidorowy, sloiczek
  • kostka rosolowa warzywna, 2 szt.
  • pomidor swiezy (spazony i obrany ze skory), 2 szt.
  • ziola, sol, pieprz, do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kielbase kroimy w pol-plasterki, podsmazamy na patelni w niewielkiej ilosci tłuszczu.cebule kroimy rowniez w pol-plastry i dodajemy do kielbasy, smazymy az sie zeszkli, po czym wrzucamy wszystko do garnka.

  2. papryke kroimy w paseczki, pomidory w kostke i dodajemy do garka z kielbasa i cebula.dodajemy kostke warzywna i zalewamy woda (tyle wody aby zakrywała składniki okolo 2 cm. nad nimi)dusimy na malym ogniu okolo 20 minut, aby wazywa zmiekły ale sie nie rozpadly.

  3. koncentrat mieszamy z ziołami i maka. dodajemy do garnka i mieszamy, zagotowujemy. potrawa powinna miec konsystencje gestego sosu lub gulaszu.jesli jest za rzadka to dosypujemy odrobine maki, jesli za gesta to poprostu dolewamy wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń