Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne kiełbaski w cieście francuskim, wspaniała przekąska dla dzieci i dorosłych. Świetnie smakuje na ciepło i zimno. Pomysł na przystawkę na imprezę w tym kinderbal.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Nastawiamy piekarnik na 180 st.C. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy podłużnie na trzy części a następnie na pięć tak aby w efekcie końcowym wyszło nam 15 kwadracików. Na każdy kwadrat sypiemy trochę sera, układamy kiełbaskę i zawijamy. Gotowe kiełbaski układamy na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym posmarowanym olejem i posypanym mąką. Blaszkę z kiełbaskami wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut- aż się ciasto zarumieni. Wyjmujemy, studzimy. Smacznego!