Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
połączenie karmelu i piwka... po prostu pycha!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 42
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9185
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 42
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9185
Składniki
roztopić cukier w garnku, w którym mamy pewność, że się nie przypali
jak już cukier będzie złotym karmelem, dolewamy szklankę piwka. Uwaga, bo wszystko może wykipieć z garnka. Z karmelu mogą zrobić się grudki ale w miarę jak piwo będzie się zagrzewać będą się one rozpuszczać.
na głębokiej patelni ułożyć kiełbaski, zalać je przygotowaną miksturą i dusić około godziny. Co jakiś czas podlewać resztą piwa, aby się nie przypaliło. Dusić pod przykryciem, 15 minut przed podaniem podnieść pokrywkę aby nadmiar płynu odparował. Na kiełbaskach powstanie wówczas piwno-karmelowa glazura.
polecam do tych kiełbasek chrzan z żurawiną. Pycha, smacznego!