Do góry

Przekąski Przepis na:

kiełbaski w piwie i karmelu

Przekąski

Autor: ddoommii

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 6

Dodano: 30.12.2009

Odsłon: 499

połączenie karmelu i piwka... po prostu pycha!

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. roztopić cukier w garnku, w którym mamy pewność, że się nie przypali

  2. jak już cukier będzie złotym karmelem, dolewamy szklankę piwka. Uwaga, bo wszystko może wykipieć z garnka. Z karmelu mogą zrobić się grudki ale w miarę jak piwo będzie się zagrzewać będą się one rozpuszczać.

  3. na głębokiej patelni ułożyć kiełbaski, zalać je przygotowaną miksturą i dusić około godziny. Co jakiś czas podlewać resztą piwa, aby się nie przypaliło. Dusić pod przykryciem, 15 minut przed podaniem podnieść pokrywkę aby nadmiar płynu odparował. Na kiełbaskach powstanie wówczas piwno-karmelowa glazura.

  4. polecam do tych kiełbasek chrzan z żurawiną. Pycha, smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń