Do góry

Dania główne Przepis na:

kieszeń "zbójnicka"

Dania główne

Autor: kingens

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 326

Dodano: 24.06.2008

Odsłon: 3057

sycące, dobre z młodymi ziemniaczkami i surówką sezonową na kolacje dla dwojga:)

Składniki

  • filet z kurczaka, 2szt.
  • jabłko, 1szt.
  • Boczek wędzony, 15dkg.
  • cebula, 1szt.
  • ser żółty, 15dkg.
  • jajko, 1szt.
  • Bułka tarta, do panierowania
  • olej, 0,3l
  • sól,bazylia, papryka,czosnek suszony, wg.uznania
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek i cebulkę kroimy w kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.W międzyczasie obieramy jabłko i kroimy również w kostke a następnie na grubych oczkach tarki trzemy żółty ser.Boczek,cebulkę,jabłko i żółty ser mieszamy dodając sól,paprykę,bazylię i czosnek.Filety z kurczaka rozbijamy cieniutko a następnie nakładamy farsz i formujemy w kształcie "pączka".Nafaszerowane filety panierujemy(najpierw możemy w mąkę i w rozbite jajko a następnie w bułkę tartą)i smażymy w rozgrzanym oleju ok.15min.życzę smacznego i zaznaczam, że propozycja jest godna uwagi...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

linusia 04 lipca 2008 ten przepis jest rewelacyjny przepyszne danie zaskoczylo nie tylko moja rodzine jak rowniez znajomych pychota

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń