Do góry

Dania główne Przepis na:

KIESZENIE Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15424

Dodano: 05.03.2009

Odsłon: 11797

Szybkie, proste, bardzo smaczne.

Składniki

  • ciasto francuskie (gotowe), 1 płat
  • mięso mielone, ok. 40 dkg
  • cebula drobno poszatkowana, 1
  • pieczarki, 2-3
  • sól, pieprz, czosnek, bazylia
  • starty ser żółty
  • oliwa
  • jajo, 1
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso przesmażyc na oliwie z dodatkami i przyprawami.

  2. Ciasto pokroic w kwadraty, na każdy wyłożyc masę mięsną, posypac żółtym serem, złożyc po przekątnej. Końcówki ciasta docisnąc widelcem. Wyłożyc na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

  3. Roztrzepac jajo i smarowac nim kieszenie. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem. Podawac gorące z surówką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń