Do góry

Desery Przepis na:

Kieszonki z budyniem

Desery

Autor: xBeatix

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 292

Dodano: 19.12.2009

Odsłon: 10777

są naprawde pyszne do kawy:)

Składniki

  • budyń waniliowy 1 opakowanie
  • mąka pszenna 1/2 szklanki
  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
  • cukier 2 łyżki
  • jajko 1 szt
  • mleko 1,5 szklanki
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na mleku gotujemy budyń w trakcie mieszając dodajemy cukier. Na stolnicę posypaną mąką wykładamy ciasto, rozwałkowywujemy i kroimy kwadraty. Krawędzie wykrojonych kwadratów smarujemy rozkłóconym jajkiem a w środek wykładamy na każdy po 2 łyżki budyniu. Kwadraty składamy na połowę i dość mocno dociskamy brzegi ciasta aby się nie rozkleiło. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 220st. C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gutka 19 grudnia 2009 podoba mi się ten przepis lubie takie szybkie i proste :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń