Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy pyszny biszkopt w połączeniu z masą jabłkową i kremem budyniowym. Pyszota zwłaszcza po wyjęciu z lodówki. Przepis pochodzi z książki ,,KUCHNIA SIOSTRY ANASTAZJI" z minimalną modyfikacją.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Wykonanie: 1.Przygotować ciasto biszkoptowe i upiec dwa placki lub jeden i przekroić. 2.Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. 3.Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. 4.Wylać na formę do pieczenia i piec w temp.170°C przez ok. 30-40 min. ----------- 1.Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 2.Masło roztopić, dodać jabłka, smażyć kilka minut. Dodać wodę i suchą galaretkę i smażyć jeszcze kilka minut. ----------- 1.Z mleka, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. 2.Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. ----------- 1.Na pierwszy placek ciasta wylać jeszcze ciepłą masę jabłkową. 2.Po przestudzeniu wyłożyć na nią masę budyniową i przykryć drugim plackiem. ---------- Wszystkie składniki polewy włożyć do garnka. Podgrzewać na małym ogniu do zagotowania. Ciepłą polewę wylać na ciasto.